Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Staaf fick spruta i höften- så räddar han säsongen

Ett år efter höftoperationen är Robin Staaf fortfarande inte besvärsfri.
Nu ska en kortisonspruta i höftleden rädda den allsvenska satsningen.
Träningslägret i spanska Nerja nästa vecka kan bli något av ett ödestest.

NA kunde för redan en vecka sedan berätta om att den 23-årige anfallaren fortsätter att ha problem med höften, som höll honom borta från fotbollen i ett års tid.

– Det gör inte ont när jag gör vanliga saker. Bara när jag slår till bollen, säger Robin, som i tisdags var på återbesök hos idrottsläkaren Leif Swärdh, som opererade Staaf vid den här tiden förra året.

– Robin har samma typ av besvär igen. Han är inte besvärsfri och har fått en kortisonspruta i höftleden. Nu får vi avvakta och se om den nya behandlingen faller väl ute eller inte, säger ÖSK:s lagläkare Ulf Nordström.

Förutom kortisonsprutan väntar ökad rehabilitering och ett test under ÖSK:s träningsläger på spanska solkusten den 16–23 februari.

Ny operation inte aktuellt

– Jag kan bara hoppas att sprutan gör susen. Vad som sker annars vet jag inte. Jag var i Göteborg i går och har varit ledig i dag. Har inte hunnit prata med Ulf eller vår naprapat Urban Juneholm, säger Staaf.

Ulf Nordström utesluter en ny operation.

– Det är inget alternativ. Det handlar i stället om att fortsätta rehabiliteringen.

”Nytt” knä retar Jidsjö

På forwardsidan störs även skadeförföljde Michael Jidsjö av av nya besvär. Det har nu gjort att klubben aktivt söker efter en ny center. Viking Stavangers Mame Niang tränar veckan ut med ÖSK.

– ”Micke” har ont av en överbelastning i knäet, men är i gång och kör. Det är inte det hopparknä som han haft problem med tidigare, säger Ulf Nordström.