Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Staaf sjättevalet som center

William Atashkadeh hade känningar av en skada – då fick Robin Staaf göra sin första allsvenska start för säsongen.
Och blev därmed den sjätte spelaren som har startat som central forward i ÖSK:s 4-3-3-uppställning den här säsongen.
Detta på bara 16 matcher.

Andreas Haddad inledde säsongen som given center. Men efter att Haddad blev skadad har Sixten Boström inte fått någon kontinuitet i sin anfallslinje. Därefter har Kushtrim Lushtaku, Valdet Rama, Paulinho och William Atashkaded testats i den positionen. Och i 3–0-förlusten mot Elfsborg på Borås arena var det alltså Robin Staaf som stod på tur efter att Atashkadeh fått skadekänningar och därför avstod matchen på grund av säkerhetsskäl.

Tre inhopp baraEfter tre inhopp – mot Malmö, Norrköping och Trelleborg – fick den 24-årige skåningen Staaf göra sin första allsvenska start sedan 2008. 83 minuters speltid blev det innan han byttes ut mot Josef Ibrahim i den 83:e minuten.

– Det kändes bra i kroppen och jag hade spring i benen. Men matchovanan kom, så jag fick krampkänningar i slutet, säger Staaf.

Vad säger du om er insats?– Det blev samma siffror som förra matchen, men vi gör ändå en bra prestation. Vi har haft en bra träningsvecka och gör en bättre insats än förra veckan, det är på rätt väg nu, säger Staaf.

Hur tycker du att samspelet fungerade mellan anfallarna – du, Valdet Rama och Paulinho?

– Inte så jättebra, det var bättre samspel med mittfältarna, säger Staaf.