Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Städa bättre på återvinningsstationernas ramper

Annons

Återvinningsstationerna Atleverken och Mellringe har personal på plats när stationerna är öppna men trots det fungerar inte dessa. Tre gånger har jag fått punktering vid dessa stationer därför att det ligger spik och skruv på marken. Att laga ett bildäck kostar 400 kr och att köpa nytt kostar från 2 000 kronor och uppåt. Jag vill vara ordningsam och åka till återvinningsstationen med avfall som ej går att sopsortera i sopkärl eller de obemannade sopstationerna som finns i vår stad. Men jag är inte villig att betala mellan 400-2 000 kronor plus bensin och övrigt slitage på bilen.

Personalen som arbetar där är duktiga på att gå och gnälla på folk. Det är bra att de vägleder men det vore bra om de gick ett varv och sopade bort skräp, skruv och spik samt ställde en sopkvast så folk kan sopa efter sig. För det mesta står personalen bara och hänger, ibland orkar de ge en spydig kommentar till någon stackars sopsorterare som irrar omkring och inte förstår skyltarna. Undantagsvis har någon i personalen sopat och svarat trevligt på frågor. Fick av en händelse höra att några personer slutat på grund av att det var så otrevligt bland personalen. De som slutade var förmodligen de som var trevliga mot besökarna och som sopade och ville sköta sitt jobb.

Vad vill Örebro kommun? Att jag ska tippa soporna i skogen eller ska vi ha en fungerande återvinningsstation? Och får jag ersättning för punkteringarna? 400 kr x 3 = 1 200 kr

”Mia”

Örebro

Svar direkt

Vi får beklaga dina punkteringar och vill tala om att personalen har som uppgift att hålla rampen fri från skräp i den mån det går utifrån besöksantal och väderlek. Det är många besökare på ÅVC och det kan vara svårt att få upp allt på en gång. Många av våra kunder använder det städmaterial som finns tillgängligt på centralen för att själva städa efter sig när de lämnat sitt avfall. Givetvis skall personalen inte stå och hänga som du uttrycker det utan de skall vara behjälpliga med både att hänvisa och hålla rampen snygg. I vårt arbete med att serva kunder så arbetar vi kontinuerligt med personalens kompetens och deras kundbemötande.

Den händelse du beskriver att några personer slutat på grund av att det var så otrevligt bland personalen är inte fakta. Det är ingen personal som har slutat på ÅVC de senaste åren.

Örebro kommun arbetar för att underlätta för invånare att sortera sitt avfall och ser det positivt att du som invånare i kommunen nyttjar våra återvinningscentraler och sorterar ditt avfall och bidrar till en bättre miljö och hoppas att du kommer att fortsätta med detta. Vi kan bara beklaga att dina punkteringar har inträffat och vårt arbete med kompetenshöjning och bemötande löper vidare.

Gruppchef återvinningscentraler

Örebro kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel