Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stadrachefen: Jag hade tusen skyddsänglar

Magnus Wetterholm, konstnärlig ledare för Stadra Teater, hade tusen skyddsänglar med sig i går. Det är så han säger själv, efter att han klarat sig helt utan fysiska skador vid en trafikolycka på lördagskvällen.

Annons

Han var på väg mot Nora efter att ha varit på en vernissage i Långban. Vid Kärvingeborn, där byn tar slut, möter han en bil som kör på fel sida vägen. Det här är hans bild av händelsen:

– Jag tänker: ska han inte köra undan. Det gjorde han inte. Tio meter från honom kastar jag mig över till den mötande filen, säger Magnus Wetterholm.

Bilarna snuddar vid varandra.

– Min bil voltar. Det snurrar. Sedan blir min bil stående tvärs över vägen. Jag lyckas få upp bildörren. Mannen i den andra bilen har stannat. Jag går fram till honom. Jag säger: Varför låg du i min fil?

Magnus Wetterholm var chockad. Människor dyker upp. De sätter honom ner, säger till honom att vara stilla. Sedan kommer ambulans. Magnus förs till sjukhuset och röntgas.

– Det märkliga är att jag trots krocken, trots att jag voltade, inte har en skråma.

Efter krocken for tankarna runt.

– Tankarna på hur ömtåligt livet är, hur mitt arbete hade kunnat sabbas. Vad hade hänt med sommarens produktion på Stadra om jag skadats? Jag vet inte! Min mamma tror på skyddsänglar. Det gör jag med. Jag hade tusen skyddsänglar med mig.

Nu efteråt är Magnus fylld av tacksamhet, på alla möjliga sätt.

– Jag är tacksam att det finns så mycket fina människor: De som är runt mig, de som skriver på Facebook. Och jag älskar den svenska sjukvården. De var så professionella, så omhändertagande.

Och han är så glad över att sommarens produktion blir av. När NA pratar med honom på mobiltelefon är han ute på långpromenad.

– Jag hade svårt att sova i natt. Nu går jag här och pluggar text. Det är så skönt att göra det när man är ute och går.

Pjäsen som kommer att kunna spelas tack vare Magnus Wetterholms tusen skyddsänglar är en nyskriven pjäs av Agneta Pleijel.

– En stor maffig pjäs, en riktig utmaning. Vi tar oss till 1600-talet. Där har vi aldrig varit tidigare.

Pjäsen handlar om stormaktstiden och Sveriges första kvinnliga författare: Agneta Horn, och har premiär på Stadra somarscen den 3 juli.

Annons