Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stadsbiblioteket är en smittorisk

Corona ökar igen. Vi blir uppmanade att följa råd och restriktioner. Där folk träffas på restauranger och kaféer eller där man handlar så har de flesta markerat att man ska hålla avstånd. Tvättsprit för händer finns så gott som överallt. Men icke på Stadsbiblioteket.

Visst blir man förvånad. Där är alltid mycket folk från olika områden i Örebro. Man bläddrar i böcker, knappar på datorer och läser tidningar. Då vore det bra om man kunden tvätta sina händer med handsprit. Men ack nej.

”Det är ju så mycket folk att vi inte har råd.” Så blev svaret när jag frågade varför. Tänk om Ica Maxi skulle ta bort handspriten med motivet att det är ju så mycket folk. Just för att det är mycket folk så ju är behovet stort.

Är det för att blir besvärligt för personalen på biblioteket?

Är det för att biblioteket lyder under kommunal byråkrati och där initiativ trycks undan? ’

Eller är det ingen som känner ansvar?

Det vore bra med ett besked från biblioteket.

”Läslusen”

Örebro

Svar direkt:

På biblioteket tar vi coronapandemin på största allvar. Örebro kommun har dessutom definierat biblioteksverksamheten som samhällsviktig verksamhet och ska därför hålla öppet i mesta möjliga mån.

För att kunna hålla öppet så har vi möblerat om, glesat ut mellan datorer och sittplatser, utökat städrutiner och en mängd andra åtgärder för att minska smittspridningen.

Vi informerar överallt om vikten att hålla avstånd och tillhandahåller handsprit på vissa ställen. Dessutom är toaletterna öppna och gratis för att alla besökare ska kunna tvätta händerna.

Tyvärr är det också så att de små flaskor med handsprit som vi ställer fram stjäls av mindre nogräknade personer.

Vi har nu i stället beställt väggfasta behållare för att öka tillgängligheten till handsprit. Något annat förhållningssätt är främmande för oss, så jag kan tyvärr inte förstå varifrån du har fått den felaktiga informationen.

Lars Hilmersson

verksamhetschef

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel