Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stafettsuccén – nyblivna landslagslöparen spurtade hem segern åt Tisaren

Tisaren vann Smålandskavlen – efter att nyblivna landslagslöparen Josefin Tjernlund spurtat hem segern i den stora stafetten.

Stjärnorna Simone Niggli och Lilian Forsgren saknades. Då fixade Rebecka Nylin, Andrea Svensson, Lovisa Persson, Ellinor Tjernlund och Josefin Tjernlund segern åt Hallsbergs- och Kumlaklubben OK Tisaren i Smålandskavlen, en av höstsäsongens största stafetter i orienterings-Sverige.

Nylin tappade bara drygt två minuter på dubbla världsmästaren Ida Bobach på förstasträckan, Svensson sprang upp laget i ledningen på andra, Persson var i rygg på ledande IFK Göteborg efter tre sträckor och Ellinor Tjernlund skickade ut tvillingsystern och nyblivna landslagslöparen Josefin Tjernlund i ledning på sistassträckan.

Josefin tappade två minuter på IFK Lidingö i skogen, men knäckte sedan Helena Karlsson i en spurtduell och förde Tisaren i mål som segrare med fem sekunders marginal.

Tisarens herrlag slutade på 17:e plats, 43 minuter bakom segrande IFK Göteborg.