Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stafettsuccén – nyblivna landslagslöparen spurtade hem segern åt Tisaren

Tisaren vann Smålandskavlen – efter att nyblivna landslagslöparen Josefin Tjernlund spurtat hem segern i den stora stafetten.

Annons

Stjärnorna Simone Niggli och Lilian Forsgren saknades. Då fixade Rebecka Nylin, Andrea Svensson, Lovisa Persson, Ellinor Tjernlund och Josefin Tjernlund segern åt Hallsbergs- och Kumlaklubben OK Tisaren i Smålandskavlen, en av höstsäsongens största stafetter i orienterings-Sverige.

Nylin tappade bara drygt två minuter på dubbla världsmästaren Ida Bobach på förstasträckan, Svensson sprang upp laget i ledningen på andra, Persson var i rygg på ledande IFK Göteborg efter tre sträckor och Ellinor Tjernlund skickade ut tvillingsystern och nyblivna landslagslöparen Josefin Tjernlund i ledning på sistassträckan.

Josefin tappade två minuter på IFK Lidingö i skogen, men knäckte sedan Helena Karlsson i en spurtduell och förde Tisaren i mål som segrare med fem sekunders marginal.

Tisarens herrlag slutade på 17:e plats, 43 minuter bakom segrande IFK Göteborg.