Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stal bankkort från åldring med rollator

Den 80-årige mannen stod med sin rollator längst in i en hiss. Då passade två unga män på att stjäla hans handledsväska innehållande bland annat bankkort och sedan ta ut 33 000 kronor. Nu åtalas de.

Annons

Enligt åklagaren har männen, 17 och 24 år gamla, gjort sig skyldiga till bedrägeri och grov stöld. Grov eftersom målsäganden befunnit sig i ett trängt läge.

Händelsen inträffade i hissen i ett bostadshus i Karlskoga i slutet av november förra året.

Männen, hemmahörande i Örebro samt på en mindre ort i Värmland, ska enligt åtalet ha stulit väskan innehållande bland annat mobiltelefon, kontanter och bankkort. I åklagarens bevisning åberopas bilder från en övervakningskamera som ska visa när de misstänkta tar ut kontanter med de stulna korten.

17-åringen åtalas också för tre fall av brott mot knivlagen. Han ska under senare delen av 2014 ha burit kniv på allmän plats i såväl Örebro som Karlskoga.