Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ställ inte grupper mot varandra utan bekämpa ålderismen!

Många blev upprörda, när SD inför ett val gjorde en propagandafilm som visade en beslöjad kvinna med barnvagn som tränger sig före en pensionär, för att få ”bidrag”.

Två grupper ställdes så att säga mot varandra..

Nu gör CUF (Centerns ungdomsförbund) samma sak, fast med filmen om ”Maj-Britt”, som anses sitta och lata sig i fikarummet, medan ungdomar förtvivlat försöker få hennes jobb. Att jobbet i sig inte består av att sitta i fikarummet och pilla med sin telefon har de tyvärr inte förstått..

Den bistra verkligheten på många arbetsplatser är just att det är de äldre kvinnorna (de som CUF vill sparka) som sköter ruljangsen, medan de yngre förmågorna hellre sitter och pillar med telefonerna!

Överallt sprids budskapet, att de äldre är överflödiga! De är bromsklossarna för att de yngre ska få jobb och dessutom kostar de samhället en massa pengar..

I pandemin, låstes så många som möjligt in och det finns krafter som vill att de dör undan så fort som möjligt.. Ändå vill de borgerliga att vi ska arbeta ännu längre innan vi får pension.

Frågan är hur denna ekvation ska gå ihop?

”En skrämmande utveckling”

Nora

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel