Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ståltid, tandvård och integration på frukostmöte

Det handlade om världsmarknadspriser på stål, om tandvård och om integration i Kopparberg när frukostmötet genomfördes på tisdagens morgon.

Annons

Vid halv 8 på tisdagens morgon arrangerades företagsfrukost på Hörnkrogen i Kopparberg. I programmet ingick digital kommunikation, tandvård i Kopparberg, integrationsarbetet i Ljusnarsbergs kommun, stålpriser och information från Handelskammaren.

Först ut i programmet var Kathrine Backman och Kalle Uhlin från Daladealen - Digital ambitions. De redogjorde för nyttoaspekter för företag och andra samhällsaktörer att vara aktiva i sociala medier.

Därefter var det företaget Mun i Form som presenterade sin verksamhet.

- Vi startade med en tandläkarmottagning i Nora 2006, sedan öppnade vi i Hällefors 2011 och i november 2015 öppnade vi även en mottagning i Kopparberg, berättade Maria Nordfeldt.

Företaget representerades av Maria Nordfeldt, Karzan Amin och Åse Gustavsson.

Sedan var det Mia Ström från Handelskammaren Mälardalen som bland annat berättade om när länets företagare och offentliga aktörer ska resa till Göteborg den 2-3 oktober.

- Vi kallar det utsikt och resan sker med tåg från Örebro och ersätter den länskonferens som förut skedde per båt och som kallades promotionbåten, sade Mia Ström.

Integration i Ljusnarsberg var nästa programpunkt och det var Karin Wouda, integrationskoordinator på kommunen, som berättade om projektet Norrsken.

Det är ett tvåårigt projekt som ska jobba för en förbättrad integration i kommunen. Bland annat planeras för en framtids- och integrationsdag den 21 april samt en satsning som heter Låna en svensk som ska ske i maj på biblioteket. Det senare handlar om samtal mellan svenskar och icke svensk-födda som då ska ske vilket ska ge språkutbyte och kulturutbyte.

Därefter var det Torbjörn Nilsson från Bandstål i Bångbro som stod på programmet. Han redogjorde för villkoren för stålaktörer på en hårt konkurrensutsatt global stålmarknad och han berättade om framtidsutsikter i branschen, som han bedömmer vara av uppåtgående natur.

Kommunchef Bo Wallströmer avslutade mötet med information från kommun. Bland annat berättade han om bokslut 2015 och att anbudsförandet för nybygget av en förskola i Ställdalen nu ska inledas.