Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stämmer inte era uppgifter om BRT-projektet?

Artikel 51 av 55
Superbussarna i Örebro
Visa alla artiklar

Svar

... till Ullis Sandberg med flera, NA 23 maj.

Det är ju bra att få svar från ansvariga politiker i Örebro kommun om att Åstadalsvägen inte ska stängas av för biltrafik. Men nu är det många som gärna vill veta var man kan hitta den riktiga informationen eftersom regionens information tydligen är felaktig.

Från https://snabbussar.regionorebrolan.se/siteassets/rapporter-och-dokument/genomforandeutredning-for-brt-i-orebro---slutrapport.pdf s 29-30 så kan man läsa: ”Hela sträckan mellan Tallkotten och Universitetsrondellen skulle kunna göras bilfri, men för bussarnas framkomlighets skull räcker det troligtvis om sträckan från Universitetsrondellen ner till Rundstigen blir bilfri. I det fallet behöver dock ny tillfart från Sörbyängsvägen till Forskarvägen (Netcity) tillskapas (och Missionen 1). Räcker eventuellt med genomfart förbjuden för del av Åstadalsvägen.”

Detta är alltså inte korrekt? Det vore bra om undrande NA-läsare i allmänhet och Brickebergsbor i synnerhet, kunde få ta del av den riktiga informationen om aktuell sträcka. Vi ser fram mot Ullis Sandbergs, Linda Larssons och David Gelinders förtydligande om lösningen för denna sträcka!

Hannah Ljung

Trafikupproret i Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel