Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stämningfsfylld pianoafton

Återväxten av orgel- och pianomusiker är god i Askersund. Det visade tolv elever när de på torsdagen bjöd in till en pianoafton i Sofia Magdalena kyrka.

De tolv pianoeleverna går på musikskolan och har Jennie Åbrink som lärare. I veckan var det dags för en liten uppspelning som en träningsdel i musikutövandet.

– Lite för att komma över sin nervositet och att inte glömma bort att buga efter framförandet, förklarade Jennie för publiken.

Och det var en imponerande skara duktiga elever i åldrarna 6-16 år som tog plats bakom flygeln eller kyrkorgeln för att framföra de musikstycken de själva valt. En elev hade bara tagit tre lektioner och en annan hade spelat sex gånger, men så fanns det förstås de som spelat mycket längre. Några spelade faktiskt på gehör, alltså utan noter.

De framförde bland annat ett tema av Beethoven, Göken, All about circus, Moonlight, Für Elise, Titanic samt Skönheten och odjuret, bara för att nämna något ur programmet. Mäktigt spelade de upp och ingen av dem missade en djup bugning under publikens applåder.

Ulrika Henriksson var en av eleverna och hon bor i Motala, men spelar i Askersund.

– Jag började spela för Jennie på musikskolan hemma. Hon är så snäll och duktig så ville fortsätta spela för henne, betygsatte Ulrika sin lärare.