Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stängd camping i sommar

I dag står bommen till campingen i Kumla öppen, men det är bara en illusion. När säsongen drar i gång kommer campingen att vara stängd.

Annons

Anledningen är bygget av det nya badhuset samt sjöparken. Det kommer att bli en hel del pålningsarbeten under sommaren och med det följer ett buller som campinggästerna knappast skulle stå ut med.

– Ja, jag jobbar efter det scenariot. Bygget av badhuset kommer bli så pass störande att det är bättre att stänga campingen, säger Marina Yazdany som är ansvarig för campingen på kommunen.

Inte officiellt än

Något officiellt beslut om att hålla campingen stängd den här säsongen är inte taget. Men Yazdany räknar med att nämnden ska komma fram till ett sådant beslut vid sammanträdet i slutet av april.

Hon befarar att campingen delvis kommer att behöva hållas stängd även under nästa säsong.

Under tiden hänvisar Yazdany alla campare som hör av sig till campingarna i Sannabadet, Tisaren och Gustavsvik i Örebro.

Hotell i stället?

Den stängda campingen kommer att drabba deltagarna vid sommarens gigantiska orienteringstävling – O-ringen.

– Våra åtta stugor på campingen bokades redan i höstas av O-ringendeltagare. Nu måste vi erbjuda dem andra alternativ. Vi har fört positiva samtal med hotellet, privata boenden kan också vara en lösning, säger Yazdany.

Därför har hon fört samtal med hotellet i Kumla om att hysa in orienterarna där. Det rör sig om ett trettiotal personer och hotellet har sagt kunna ta emot dem.

Vem som ska betala den merkostnad som hotellalternativet innebär är inte uttalat. Men Yazdany säger att de som bokat stugor inte ska bli ekonomiskt lidande.

För dem som hade tänkt ställa upp sin husvagn på campingen vid Kumlasjön kan Kumla golfklubbs husvagnscamping, som invigs i maj, vara ett alternativ.