Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stark programridning och banhoppning gav Anna Nilsson SM-guld på Segersjödagarna

Med stark dressyr och banhoppning med sig i bagaget räckte det med näst bästa resultatet i terrängen för Anna Nilsson, som tog SM-guld i fälttävlan tillsammans med hästen Candy Girl.

Under söndagen avgjordes SM i fälttävlan på Segersjödagarna, med fyra startande i terrängritten.

Segrare bland seniorerna blev Anna Nilsson från Tågarportens Ryttarföreningen. Tillsammans med det 12-åriga stoet Candy Girl tog hon sig igenom terrängen felfritt på hinder och med fyra tidsfel.

Med sig in i terrängen hade Nilsson 68,27% i dressyren, och en felfri runda i banhoppningen.

I terrängen tog sig Viktoria Carlerbäck, med hästen Zlatan B, runt med bättre resultat – endast 0,4 tidsfel och felfritt på hinder. Men tack vare den starka dressyren och banhoppningen segrade Nilsson sammantaget över de två dagarna.

Bland juniorerna segrade Jennifer Hallsenius på den 13 år gamle hingsten Chelldon Z, efter felfria rundor i både banhoppningen och terrängen – och en mycket stark dressyrstart som gav 72,39%.

SM seniorer CNC***

1. Anna Nilsson, Tågartorps Ryttarförening, Candy Girl – 51,6

2. Viktoria Carlerbäck, Borås Fältrittklubb, Zlatan B – 52,6

3. Anna Bredberg, Stora Wäsby Fältrittklubb, Easy to love – 57,8

Ej placerad: Jonna Britse, Hermanstorps Kör o Ridklubb, Quattrino – 84,5