Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stark vändning av ungt ÖSK

Det svängde snabbt när Lillån och ÖSK drabbade samman i distriktscupen. Trots stort underläge i halvtid lyckades ÖSK krångla sig vidare till kvartsfinal, matchen slutade 4-3 (0-3).

Det var två talangfulla startelvor som tränarna ställde på benen, de flesta spelarna i 17-årsåldern. ÖSK styrde från start men lyckades inte få hål på ett vilt kämpande hemmalag i första halvlek. När Lillån säkert prickade in sina tre bonusstraffar i halvtid såg det ut som matchen skulle sluta med en skräll.

Björnqvist tungan på vågenMen ÖSK svarade med att byta in några spelare med att byta in några rutinerade spelare och lyckades få till en imponerande vändning. En av dem var snabbe yttern Daniel Björnqvist, som tillsammans med mittfältaren Haris Karahmet blev matchvinnare.

– De var tungan på vågen, det blev en helt annan tyngd i anfallen och de orkade inte stå emot, säger ÖSKs tränare Håkan Juhlin.

Självmål avgjordeDet dröjde till 65:e matchminuten innan Fedja Jelecak spräckte Lillåns nolla men sedan rann målen in i strid ström tills en olycklig hemmaspelare styrde in en frispark i eget mål och fastställde slutresultatet. Lillåns assisterande tränare Björn Lindgren var dock inte alltför nedstämd efter förlusten.

– Vi slet så mycket vi orkade men de var klassen bättre, konstaterar Lindgren.

Mål Lillån: Alexander Blomberg, Jesper Engström och Gabriel Pettersson.

Mål ÖSK: Fedja Jelecak, Haris Karahmet, Muamer Sepic.