Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Starka protester från IFK Göteborg – domaren ångrar sig inte: "Det var straff"

Örebro SK fick två straffar med sig i matchen mot IFK Göteborg.
Något som upprörde hemmalaget.
– Jag har full förståelse för känslorna i sig och att man är besviken när domaren dömer två straffar emot en, även om båda straffarna för mig är korrekt dömda, säger domaren Kaspar Sjöberg till Fotbollskanalen.

Annons

När ÖSK jagade reducering mot IFK Göteborg på bortaplan täckte först Göteborgsförsvararen Emil Salomonsson ett skott med armen i eget straffområde. Domaren Kaspar Sjöberg valde att peka på straffpunkten och visade sedan upp det gula kortet för Salomonsson som då drog på sig sin andra varning för dagen och fick också se de röda kortet.

Kennedy Igboananike skickade upp straffen i krysset och det var reducerat.

På tilläggstid gick Michael Omoh omkull i straffområdet och på nytt pekade domare Sjöberg på straffpunkten.

Den här gången omringades han av IFK-spelare som protesterade vilt mot domslutet. De menade att Omoh tagit med sig bollen med handen innan han ramlat.

Något Sjöberg uppfattade, men valde att inte bestraffa.

– Jag ser att bollen tar på handen, men tycker inte att den är bestraffningsbar, säger domaren Kaspar Sjöberg till fotbollskanalen.se.

Fotbollskanalen: Varför inte?

– För det första är avståndet väldigt kort från spelare som skjuter bollen upp på handen. För det andra gör han ingen aktiv rörelse med handen mot bollen utan blir snarare påskjuten bollen på handen.

Efter matchen kollade Sjöberg på händelsen i repris och står även efter det fast vid sitt beslut att det var rätt att blåsa straff.

Han var heller inte ensam om att tycka att det var straff.

– Det var jag som tog beslutet, men jag fick också input från min assisterande som var väldigt nära situationen. Han tyckte också att det var straff. Vi var två domare om det beslutet, säger han.