Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Starkt gäng ordnade medaljer åt Örebro

Artikel 99 av 102
SM-veckan 2015
Visa alla artiklar

SM i bänkpress. Då blev det tripp, trapp trull i medalj för Örebro KK.

Örebro Kraftsportklubb kunde inte önskat sig en bättre utdelning under tisdagens SM-vecka, då det blev ett guld, ett brons och ett silver för klubben.

Guldet kom efter att Björn Hansen lyft 175,5 kilo – ett nytt svenskt rekord – i 74-kilosklassen. Hansen, som bor i Norrköping men tävlar för Örebro, visade upp sig ordentligt för hemmapubliken, som fick sitta på nålar. Det var nämligen en duell in i det sista mot Amit Selberg från Sundsvall som kom tvåa. Båda gick för det svenska rekordet, men endast Hansen var stark nog under tisdagen, och tog hem guldet.

På tredje plats kom klubbkompisen Carl-Erik Dang, som mäktade med 162,5 kilo. En bit efter de två där uppe alltså, men han hade ändå marginal ned till fjärdeplatsen, där Joacim Forsström från Enköping lyfte 150 kilo jämnt. Både guld och brons till Örebro i 74-kilosklassen alltså.

Ett silver blev

det också för ÖKK under tisdagen. I 105-kilosklassen lyckades Conrad Hansson sånär hålla en hel drös med lyftare bakom sig. Han slutade på 190 kilo, och därefter följde tre andra lyftare på 187,5. Guldmedaljören Patrik Karlsson från Karlstad var tämligen överlägsen, och lyfte hela 205 kilo.