Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Startdags för Brattlöfs cup

Brattlöfs cup 2012 kör igång med första deltävlingen, Midvintersprinten, i Hällefors nu på söndag. Över 80 startande ekipage från länet och grannlänen är anmälda till rallysprint-cupen.

Annons

– Vi kör en specialsträcka vid Sångens motorstadion som vanligt plus att vi lagt in en helt ny specialsträcka från Sången mot Silvergruvan, berättar Marielle Böe, tävlingsledare från Hällefors MK.

Båda sträckorna körs två gånger vardera per förare. Sammanlagt ska 1,4 mil köras på kortast möjligast tid.

Förutsättningarna för tävlingen är goda.

– Vi har spolat vägarna med vatten som fryser på bra och ger tjock is. Snövallarna är kanske lite låga, men där får vi gilla läget, säger Marielle Böe.

Hällefors MK arrangerar cupen som körs i tre deltävlingar; Midvintersprinten och Silverrundan (båda körs i Hällefors) och Dunderracet (körs i Grythyttan).

Första start sker klockan 11 på Sångens motorstadion. Cupen körs till minne av Stig Brattlöf som var en profil i motorkretsar och han var ordförande i Hällefors MK i 32 år.