Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Statligt stöd till sommarlovsaktiviteter

Det ska arrangeras sommarlovsaktiviteter för skolbarnen i Ljusnarsbergs kommun i sommar. Med stöd från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.

Annons

– Tanken är att vi ska ha sommarlovsaktiviteter i stort sett varje vardag samt vissa helger under sommarlovet. Och det ska ske arrangemang i Kopparberg, Bångbro och i Ställdalen, berättar Karin Wouda, projektledare på Ljusnarsbergs kommun.

Det är med 110 110 kronor i stödpengar från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor som sommarlovsaktiviteterna ska genomföras. Just nu sätts ett sommarlovsprogram ihop av kommunen.

– Stora aktörer i sommar i detta kommer vara Junis med aktiviteter i Ställdalen och i Bångbro och Ljusnarsbergs konstklubb med aktiviteter i Kopparberg. Men vi ser gärna att fler föreningar, till exempel idrottsföreningar, som ser att de har en sommarlovsaktivitet som kan vara med i detta program blir med.

I slutet av denna vecka är ambitionen att sommarlovsprogrammet ska vara klart så om någon förening vill haka på och vara med i denna satsning så ombedes föreningarna ta kontakt med kommunen så fort som möjligt.

– Vi ska sedan lägga ut sommarlovsprogrammet på kommunens webbsida samt lämna information om programmet till skolorna.

En del engångs-aktiviteter planeras också ske. Till exempel en utflykt till gården Rikkenstorp och att kommunen betalar deltagaravgifter för unga som vill vara med på sommarläger i regi av Bergslagsspelen med bussresa inkuderad till lägret.

I satsningen finns det en uttalad ambition om att jobba för en ökad integration för nyanlända barn och unga som ska inkulderas i sommarlovsaktiviteterna. Evenemangen riktar sig till alla barn och ungdomar i kommunen som är i åldern 6-15 år och enligt myndighetsbeslutet ska alla aktiviteter som sker i satsningen vara kostnadsfria för deltagarna. I villkoren för stödet står också att aktiviteterna ska stimulera alla barns deltagande, främja integration och skapa nya kontaktytor mellan barn med olika social bakgrund.