Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Statligt stöd till sommarlovsaktiviteter

Det ska arrangeras sommarlovsaktiviteter för skolbarnen i Ljusnarsbergs kommun i sommar. Med stöd från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.

Annons

– Tanken är att vi ska ha sommarlovsaktiviteter i stort sett varje vardag samt vissa helger under sommarlovet. Och det ska ske arrangemang i Kopparberg, Bångbro och i Ställdalen, berättar Karin Wouda, projektledare på Ljusnarsbergs kommun.

Det är med 110 110 kronor i stödpengar från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor som sommarlovsaktiviteterna ska genomföras. Just nu sätts ett sommarlovsprogram ihop av kommunen.

– Stora aktörer i sommar i detta kommer vara Junis med aktiviteter i Ställdalen och i Bångbro och Ljusnarsbergs konstklubb med aktiviteter i Kopparberg. Men vi ser gärna att fler föreningar, till exempel idrottsföreningar, som ser att de har en sommarlovsaktivitet som kan vara med i detta program blir med.

I slutet av denna vecka är ambitionen att sommarlovsprogrammet ska vara klart så om någon förening vill haka på och vara med i denna satsning så ombedes föreningarna ta kontakt med kommunen så fort som möjligt.

– Vi ska sedan lägga ut sommarlovsprogrammet på kommunens webbsida samt lämna information om programmet till skolorna.

En del engångs-aktiviteter planeras också ske. Till exempel en utflykt till gården Rikkenstorp och att kommunen betalar deltagaravgifter för unga som vill vara med på sommarläger i regi av Bergslagsspelen med bussresa inkuderad till lägret.

I satsningen finns det en uttalad ambition om att jobba för en ökad integration för nyanlända barn och unga som ska inkulderas i sommarlovsaktiviteterna. Evenemangen riktar sig till alla barn och ungdomar i kommunen som är i åldern 6-15 år och enligt myndighetsbeslutet ska alla aktiviteter som sker i satsningen vara kostnadsfria för deltagarna. I villkoren för stödet står också att aktiviteterna ska stimulera alla barns deltagande, främja integration och skapa nya kontaktytor mellan barn med olika social bakgrund.

Annons