Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

STCC-laddar – på Nürburgring

Richard Göransson förlänger kontraktet med BMW Motorsports långloppsteam – och laddar för STCC-säsongen på klassiska Nürburgring i helgen.

Annons

Örebroföraren Richard Göransson har två tunga säsonger bakom sig i STCC och TTA, men fortsätter vara eftertraktad för internationella styrningar. Nu har han förlängt kontraktet med BMW Motorsport över årets säsong, vilket innebär att han kommer köra klassiska 24-timmarsloppen på Nürburgring och Spa, 19-20 maj respetkive 27-28 juli. Dessutom kommer han att utföra utvecklingstester åt BMW.

Huvudmålet är racet på Nürburgring som Göransson kör för sjätte gången och jagar första segern.

– För andra året i rad kommer jag till start med de bästa förutsättningarna man kan ha, att köra i ett fabriksstöttat team. Loppet ställer otroligt stora krav på förare, team och bil och bara att gå i mål är en stor bedrift, men självklart har jag seger som ett klart mål Det här blir ett otroligt bra komplement till min satsning på mitt femte STCC-guld, säger han i ett pressmeddelande.

Redan i helgen värmer Göransson dessutom upp inför nästa helgs STCC-premiär genom att köra tävlingen med det kryptiska namnet 55. ADAC ACAS H Ett fyratimmarslopp på just Nürburgring som ingår i VLN-serien och är ett genrep inför 24-timmarsloppet på samma bana. I genrepet kommer Göransson köra för BMW-stöttade teamet Marc VDS.

STCC-säsongen drar igång på Knutstorp den 4 maj.