Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stefan Löfven – Sveriges sämsta bilminister någonsin?

Regeringen Löfven har beslutat om att bensinskatten ska höjas automatiskt varje år – snart kommer Sverige att ha världens högsta bensinskatt, skriver Lennart Bengtsson.

Före valet lovade Stefan Löfven att inte höja bensinskatten. Som statsminister riskerar han däremot att gå till historien som Sveriges största bilskattehöjare. Regeringen Löfven har beslutat om att bensinskatten ska höjas automatiskt varje år – snart kommer Sverige att ha världens högsta bensinskatt. Nu kommer också kraftiga höjningar av fordonsskatten på vanliga bilar som döljs med det konstiga namnet Bonus-Malus. Men i praktiken är det bara en kraftig skattehöjning på vanliga bilar. Ovanpå detta ska även tjänstebilar få chockhöjd skatt.

I många fall är tjänstebilen något som arbetsgivaren kräver.

Bilen och fordonsindustrin är viktiga för Sveriges välstånd. För de flesta svenskar är bilen nödvändig för att kunna ha ett jobb och för att få livspusslet att gå ihop. Bilen ger oss också frihet att resa dit vi vill, när vi vill och med dem vi själva väljer. Skillnaden mot Göran Perssons fina memoarskildringar av hur den första bilen gav familjen frihet är enorm. Det mesta talar för att Stefan Löfven kommer gå till historien som svensk folkbilisms största fiende någonsin. Det är i så fall ett val han gjort på egen hand.

Lennart Bengtsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel