Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stentuff finalkamp för lag Erlandsson

 
SM-veckan 2015
Visa alla artiklar

Lag Erlandsson från Örebro håller hemmafanan högt i rullstolscurlingen. I dag kan laget nå final. – Men det kommer bli stentufft, som vi säger i den här sporten, säger Gert Erlandsson och skrattar.

Första tävlingsdagen på hemma-SM kunde knappast ha börjat bättre för lag Erlandsson. Två stabila segrar, mot Karlstad och Jönköpings lag 2 under fredagen. Ändå var förutsättningarna inte de lättaste.

– Det curlar något enormt på de här banorna. Säkert mer än dubbelt så mycket från det man är van vid. Det tog ungefär halva första matchen att komma in i det men sen var det inga problem, säger Gert Erlandsson.

Segrarna var i alla fall helt enligt planerna.

– De matcherna hade vi räknat med och nu har vi två matcher och två segrar. Det har gått jättebra men det kommer bli tuffare nu. Stentufft, som man säger i den här sporten, säger Erlandsson och skrattar.

I dag, lördag, väntar matcher mot Södertälje och Jönköpings lag 1. Vinnaren i gruppen är direktkvalificerad för final.

– Målsättningen är att gå vidare och vi hoppas i alla fall kunna bjuda på två jämna matcher, säger Gert Erlandsson som också märkt av att vara hemmafavoriter:

– Många frågar när vi spelar och särskilt på kvällsmatchen var det mycket publik när folk var lediga från jobbet. Så jag tror att hallen kommer vara i det närmaste full under de här matcherna.