Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stig Blomqvists son klar för DTM

Rallykungens son, Tom, ska köra för BMW-stallet.

Annons

På 70- och 80-talet dominerade örebroaren Stig Blomqvist rally-Sverige. Den i dag 68-årige legendaren vann bland annat Svenska rallyt 1971, 1972, 1973, 1977, 1979, 1982 och 1984. Det sista året blev han dessutom världsmästare.

Nu är det i stället hans son, Tom Blomqvist, som är i farten. 21-åringen har tidigare satsat på en formelbilskarriär men enligt teknikensvarld.se tar Tom den sista platsen i 2015 års BMW-team för DTM. Och blir därmed stallkamrat med bland annat regerande DTM-mästaren Marco Wittmann. Detta efter att i december förra året ha imponerat stort när han testade BMW:s M4 i spanska Jerez, samma plats där Marcus Ericsson just nu befinner sig för att testa Saubers F1-bil. Blomqvist blir den andra svensken i DTM 2015. Sedan tidigare är det klart att Mattias Ekström kör ytterligare ett år med Audi.

2010 blev Tom Blomqvist mästare i Formel Renault och så sent som förra året vann han sex tävlingar i EM-serien, hamnade totalt 15 gånger på prispallen och slutade till slut tvåa i mästerskapet.