Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stina Storm har fel om kontanter

Annons

Jag läser med häpnad det Stina Storm säger i NA angående kontant- eller kortbetalning. Hur kan man ens tvinga folk att betala på ett visst sätt? Lever vi i gamla Sovjet?

Det håller på att bli något överdrivet i Sverige denna hets på att köp ska göras med kort. Allt annat ska anses som dåligt eller som att du fuskar. Man förstår ju också till viss del varför det har blivit såhär: bankerna slutade så lämpligt med kontanter och ”tvingar” folk att använda betalkort. Något som bankerna tjänar enorma pengar på.

Jag har rest rätt mycket och ingen annanstans i världen har jag sett en skylt med att ”vi tar inte kontanter”. Detta är ett typiskt svenskt påfund och om man tänker ett steg längre är det ganska otäckt, skulle det hända något med det elektroniska betalsystemet är man väldigt sårbar.

Stina Storm säger att ”de flesta handlare tar hellre kort än kontanter”. Det är fel. Jag är själv småföretagare sen många år och känner många som är detsamma. Kortköpen för oss är mycket dyrare än kontanthanteringen! Är man en stor kedja eller livsmedelsbutik har man helt andra centrala avtal och de kan säkert tjäna på att folk betalar med kort istället! Så länge det är på det här viset kommer jag att uppmuntra till kontanter vid köp, givetvis med kvitto och är du intresserad av att veta mer vad kortköpen faktiskt kostar affärerna är du hjärtligt välkommen på en lektion i min butik Stina!

” Thomas”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons