Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stjärnglans över Hallsbergsskolors webbprojekt

Det blev storslam för Stocksätterskolan i Hallsberg när juryn i tävlingen Webbstjärnan har utsett årets vinnare.

Hallsberg. Bland 68 000 deltagande elever runt om i Sverige bedömdes två klasser på Stocksättersskolan ha de bästa bidragen. Dessutom belönas läraren Veronie Lejonord med utmärkelsen Årets lärare.

NA har tidigare skrivit om hemspråkseleverna i arabiska som startat en klassblogg för elever och föräldrar med arabsiak som modersmål. Den bloggen vinner pris i kategorin Årets nykomling. Juryns motivering till vinsten löd: ”Tvåspråkig webbplats med syftet att ge elever möjligheter att utveckla sina kunskaper om kultur och samhälle där deras modersmål talas. Ett initiativ som varje skola som har modersmålsundervisning borde lära sig av. Givande för både de som skapar webben såväl som för föräldrar och släktingar.”

Klass 3 Eken får ett specialomnämnande för sin klassblogg.

Juryns motivering till specialomnämnandet löd: ”Med hög nivå på innehållet och flitigt användande av rörlig bild möter vi här en klassblogg som dokumenterar elevernas vardag, tillsammans med närvarande lärare. Speciellt elevernas användande av flera medieformer och ett välfyllt kommentarsfält var något som tilltalade Webbstjärnans jury.”