Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stödgala för Haiti skadra in en halv miljon

Körledaren Fred Sjöbergs mål är att samla in en halv miljon kronor till Haiti.
En stödkonsert med bland andra Peter Flack, landshövdingen och 250 körsångare på Conventum ska göra målet till verklighet.

Inte en krona ska gå till kringkostnader. Det var Fred och Gunnel Sjöbergs mål när de i söndags bestämde sig för att försöka hjälpa den jordbävningsdrabbade befolkningen på Haiti. På några få dagar lyckades de nå målet: Nästa söndag, 7 februari klockan 19, ställer stora delar av nöjes-Örebro upp för att stödja de hemlösa och skadade jordbävningsoffren på andra sidan Atlanten.

Ställer upp gratis

Artister, lokal, biljettförsäljning, produktion, marknadsföring, affischer, ljud, ljus, bildspel, förtäring i pausen, annons i NA - alla kommer att ställa upp gratis för att alla intäkter ska gå direkt till Haiti. Målet är att kunna skicka så många nödpaket som möjligt. En så kallad shelter box innehåller bland annat tält, filtar, liggunderlag, fältkök och ett litet vattenreningsverk.

– Förutom sjukvård behöver människorna hjälp att kunna klara sin vardag. Det var därför vi valde att stödja Rotarys shelter box-projekt, säger Fred Sjöberg.

Högt mål

250 sångare från både vuxenkörer och ungdomskörer kommer att delta:

– Vi håller just nu på och väljer musiken. Ett par sånger är redan klara: Eric Claptons ”Tears in heaven”, Michael Jacksons ”Heal the world” och Elton Johns ”Border song”.

Målet är högt satt, men inte på ouppnåeligt, menar Fred Sjöberg. Conventum tar in 1500 personer och biljetterna kommer att kosta 100 kronor styck. Insamlingar kommer att pågå under hela konserten. Den blir i två akter med paus emellan.

– Det kommer att bli en fantastisk kväll, säger Fred Sjöberg.