Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stökigt inför ÖSK-match

(UPPDATERAD 16.18) Flera fotbollssupportrar omhändertogs för fylla flera timmar innan matchen mellan ÖSK och Malmö FF.
Över 50 andra radades upp mot en vägg och visiterades.

En timme före avspark radade polisen upp en stor mängd Malmösupportrar mot husväggarna på Vasagatan, alldeles nedanför Vasa konditori. Supportrarna kom från restaurang Wobbler där de samlades klockan 14, och var på väg upp på Stortorget när polisen stannade dem.

- Jag känner mig kränkt. Vi hade byggt upp en bra stämning och var på väg till matchen när polisen bara rusade in. Vi fick ingen förklaring till varför vi visiterades, och det var väldigt hätsk stämning, säger en kvinna till NA.

Letade vapen

Polisens vakthavande befäl Per Clavell försvarar polisens tillvägagångssätt.

- Vi har rätt att göra sådana visitationer. Det gör vi för att de inte ska få med sig pyrotekniska grejer, vapen och annat in på arenan. Och inte på stan heller för den delen, säger han.

Supportrarna stod uppradade mot väggen i ungefär femton minuter. Sedan släpptes de längs Ågatan och fördes sedan in på Södra Strandgatan. Drygt 20 poliser övervakade supportrarnas väg mot Behrn Arena.

Omhändertagna för fylleri

Tidigare på dagen hade tre supportrar omhändertagits för fylleri, och enligt polisen var redan tidigt på eftermiddagen stökigt på flera håll i centrala Örebro. Polisen har drygt 40 personer i yttre tjänst med anledning av matchen.

Matchen mellan Örebro och Malmö är ÖSK:s sista allsvenska match för säsongen.