Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stölddom står fast

En Norabo i 20-årsåldern och en jämnårig örebroare dömdes i höstas för stöld och försök till bilstöld. Norabon överklagade men Göta hovrätt går på tingsrättens linje och fastställer domen.

Annons

De döms för att ha tagit sig in i en personbil i Örebro, stulit ett par solglasögon och försökt stjäla bilen och bilstereon. Natten till 1 juni i somras hade de missat sista bussen till Nora och började vandra omkring i Örebro. Då ska de enligt domstolen ha tagit sig in i en bil som stod parkerad. Med luvor på huvudet höll Norabon vakt medan kamraten försökte tjuvkoppla bilen och stjäla bilstereon. Ett vittne i närheten upptäckte det hela och larmade polisen. Men plötsligt blev de skrämda av något, tog av sig sina luvor och gick därifrån. Strax därpå greps de av polisen.

Båda nekar

Båda två nekar till brottet och menar att de inte hade för avsikt att stjäla bilen. Mot sitt nekande döms Norabon till ungdomsvård av Örebro tingsrätt och örebroaren till ungdomstjänst i 40 timmar. De döms också att betala 700 kronor i skadestånd till bilägaren.

Norabon överklagade till Göta hovrätt, men hovrätten gör samma bedömning som tingsrätten. Domen för stöld, försök till stöld och försök till bilstöld står fast.