Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stopp på riksväg 51

Trafiken får dirigeras runt en llångtradare som delvis åkt ner i diket på riksväg 51, i höjd med Björnhammaren utanför Hjortkvarn.

- Den har vikt sig och står över vägbanan, det är stopp, går att ta sig förbi, säger polisens vakthavande befäl Stefan Ekberg.

Det är en ungersk långtradare, och innan det är klarlagt med försäkringar och ersättning åtar sig ingen firma att bärga långtradaren.

- Men den står så i vägen, så i första läget får polismyndigheten begära och betala för bärgningen, säger Stefan Ekberg.

Det här är en av sex långtradare som varit med om olyckor i dag:

8.59 En lastbil hamnar på tvären på länsväg 815 vid Fellingsbro. Föraren fick hjälp av en annan lastbil att vrida sig rätt igen.

9:26 Ungersk långtradare i diket i Björnhammaren.

10.40 En långtradare får fel på bilen på E20 i höjd med Västhaga. Den flyttas till avfarten och ska lagas på plats.

11.30 Tysk långtradare i diket på riksväg 50, Guldsmedshyttan.

11.45 En polsk långtradare får inte fäste på Pappersbruksallén i Örebro, och försöker backa men släpet viker sig och hamnar över vägbanan. En hjullastare kunde hjälpa till att få loss den.