Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stoppa flykten från Nora kommun

Noras politiker och chefer. Många som arbetar inom Nora kommun söker eller har redan fått nya jobb, delvis på grund av Heltidsresan och oansvariga chefer som inte har kunskap för att vara chef, och kan då inte vägleda/stötta sin personal. Några får alldeles för många ansvarsområden med risk för utbrändhet.

I vården har Heltidsresan ställt till problem då all personal får jobba samma antal dagar oavsett vilken procent man har, de leder till färre lediga dagar för återhämtning. Sjuksköterskor säger upp sig och det finns ingen täckning för de tjänster som är tillgängliga, är detta säkert för boende i Nora som är i behov av hjälp?

Inom vården görs ett nytt schema var 4:e vecka och då försvinner en person cirka 1-2 dagar från behövande för att göra scheman. Personalen behövs på golvet, inte på kontoret. De som har chefsjobb saknar kunskap om jobben som görs, utan de förlitar sig på undercheferna som heller inte sitter på kunskapen. Tydligen är det diagram och staplar alla ska anpassa sig efter inte människors behov.

Så politiker som styr i Nora, vet ni hur många som sagt upp sig sista året på grund av ohållbara arbetssituationer? Anar ni hur mycket arbetserfarenhet som försvunnit från kommunen, som i sin tur drabbar invånarna i Nora kommun?

Det som sägs är att alla som slutat gör det för att de ser andra utvecklingsmöjligheter. Det stämmer nog på några men flera har slutat på grund av dålig vägledning och chefer som inte lyssnar.

”orolig invånare”

Nora

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel