Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stoppet i Hallsberg kostarGreen Cargo miljoner

Green Cargo har förlorat stora summor på att godstrafiken har stått stilla i Hallsberg.
– Det rör sig om mångmiljonbelopp, säger Mats Hollander, informationschef på Green Cargo.

Green Cargo har tvingats göra en alternativ produktionsplan för all godstrafik. Där finns inte Hallsberg med i planeringen mer än för lokala utkörningar till industrier till företag. Bangården i Hallsberg spelar vanligtvis en mycket större roll i Green Cargos planering. Men nu förläggs stora delar av verksamheten till Malmö, Borlänge och Göteborg, troligtvis hela mars månad.

Mats Hollander berättar att företaget ännu inte har satt någon siffra på hur mycket pengar de har förlorat hittills, men att det handlar om mångmiljonbelopp. Ungefär 80 procent av Green Cargos intäkter kommer från järnvägstransporter.

– Det har ju varit helt orimligt att stänga ner verksamheten i Hallsberg. Det hoppas jag att alla har förstått, säger Mats Hollander.

Under torsdagen kunde godstågen sakta rulla i gång på nytt då bangården i Hallsberg startade verksamheten med 25 procents kapacitet. Innan dess hade tågen stått stilla i tolv dagar.

– Vår personal har jobbat oerhört hårt genom den här vintern. Vi är inte ur den än men vi går åt rätt håll. Men det bygger på att Banverket klarar av snöröjningen framöver, säger Mats Hollander.