Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stor värvning till Eco Örebro

Eco Örebro får amerikansk förstärkning – mer eller mindre till skänks. Väldige Pedro Cipriano tränar med örebroarna i väntan på att alla papper blir klara.

–En bra avlastning för Drazen Klaric, säger tränaren Ivan Stanisak.

Cipriano spelade i fjol för Norrköping Dolphins. Snittade i runda tal 24 minuter, gjorde sju poäng och tog sju returer per match.

Därefter drog han till Polen och spelade med Poznan. Där blev det av statistiken att döma inte succé, och nyligen dök Cipriano upp i Sverige hos en kompis i Norrköping.

Det fick Örebros guard Andrew Pleick reda på, och tipsade klubben.

–Vi tog kontakt, det visade sig att han är klubblös och gärna ville komma till oss. Han var på väg till Ryssland, men det stupade på något visumkrångel. Vi har inte behövt lägga mycket jobb på det här, men får en duktig professionell spelare, säger Markus Andersson i Eco Örebros styrelse.

”Nästan inga pengar”

Och i stort sett gratis, dessutom.

–Med tanke på vad vi får så är det nästan inga pengar alls. Mat och husrum, det handlar om en minimilön. Vår ekonomi tillåter inget mer, men för Cipriano handlar det om att han vill spela och behålla formen, säger ordföranden Stefan Johansson.

Pedro Cipriano är 206 centimeter lång, väger 112 atletiskt fördelade kilon.

–Han är vältränad, och av det jag sett hittills en skicklig spelare. En duktig försvarsspelare och en välkommen avlastning till Drazen Klaric på centerpositionen, säger tränaren Ivan Stanisak.

Amerikanen har haft landslagsuppdrag för Kap Verde, som kom trea i afrikanska mästerskapen inför OS i Peking. Han var med och kvalade till OS, och har de senaste säsongerna spelat i tyska Bundesliga, i finska ligan och i Norrköping.

–Hans meritlista säger en hel del om att det är en klasspelare, konstaterar Stefan Johansson.

Oklart om debut

Det är dock oklart när det kan bli debut. Klubben jobbar med papp-ersexercisen.

–Han blir knappast klar till fredag, då vi möter Borås borta. Men i nästa vecka har vi tre hemmamatcher, och förhoppningsvis kan han vara med då, säger Johansson.

Eco Örebro fortsätter jakten på en slutspelsplats. Det skiljer med 13 omgångar kvar bara två poäng till Gothia på platsen närmast under strecket.

Pedro Cipriano

Ålder: 27.

Längd/vikt: 206 cm/112 kg.

Nationalitet: USA/Kap Verde.

Klubbar: Southern (college, USA), Karlsruhe (Tyskland), Kouvot (Finland), Norrköping (Sverige).

Aktuell: Nyförvärv i Eco Örebro.