Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stora förändringar av Örebro actionrun: "Betydligt fler och mer utmanande hinder"

Flytt från hösten till våren, dubbla distanser, fler och svårare hinder och ännu mer centralt belägen bana.
Där har ni nyheterna när hinderbaneloppet Örebro actionrun gör klart för en tredje upplaga.

Efter att ha arrangerat de två första upplagorna i september, 2015, och augusti, 2016, byter hinderbaneloppet Örebro actionrun nu höst mot vår och kör 2017 års tävling redan den 29 april. Det skriver tävlingens arrangörer Richard Göransson och Andreas Kangro i ett pressmeddelande på torsdagen.

BILDSPECIAL : Se höjdpunkterna från Action Run

Och det blir fler förändringar av tävlingen inför 2017:

Dubbla distanser, där löparna får välja mellan fem och åtta kilometer.

– Vi har lyssnat på våra löpare och inför nu två olika längder och svårighetsgrader på loppet, säger Göransson i pressmeddelandet.

Fler och svårare hinder.

– Femkilometersbanan kommer att ha liknande hinder som de tidigare åren men med betydligt kortare löpsträcka. Åttakilometersslingan kommer innehålla betydligt fler och även mer utmanande hinder än vi tidigare haft. Vi räknar med runt 25 hinder på femkilometersbanan och kanske uppåt 45 på åttakilometersbanan, säger Göransson.

Ännu mer centralt belägna banor.

– Löpsträckan ute vid Stora Holmen och Slussen försvinner och därmed kommer löparna vara mer hos publiken inne i city. För de som springer åttakilometsbanan genomförs vissa delar av banan två gånger. De sista detaljerna på bansträckningen beräknar vi vara klara med i slutet på januari, säger Göransson.

VIDEO: Så tufft var Action Run – häng med Paula runt banan

Konceptet Actionrun, som liksom Tough viking, Toughest och Spartan race är ett koncept inom den starkt växande sporten hinderbanelöpning, startade i Borås 2014, växte med en tävling i Örebro 2015 och avgjordes 2016 på fem orter.2017 blir det minst sex tävlingar, bland annat i Norrköping och Västerås i september.

Cimmie Wignell och Sara Trolte vann premiärupplagan av Örebro actionrun 2015 medan örebroaren Per Sjögren och Clara Stamborg tog hem årets lopp.