Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stora förseningar i tågtrafiken

Flera av SJ:s tåg är kraftigt försenade. En del så mycket som två-tre timmar.

I första hand är det tågen från Stockholm mot Göteborg via Örebro som är drabbade. Förseningarna beror på de omfattande tågproblemen i helgen som har lett till tågbrist. Flera avgångar har inte kunnat köra i tid eftersom det helt enkelt inte har funnits tillräckligt många lok och vagnar på Stockholms Central.

Det blev inte bättre när en kontaktledning gick sönder i Sundbyberg strax norr om Stockholm. Felet åtgärdades strax före lunch på måndagen, men flera tåg hade då blivit ytterligare försenade. 

Det tåg som skulle ha gått från Örebro mot Göteborg klockan 11.10 beräknas inte rulla in på perrongen förrän strax före klockan 14, och 13.10-tåget dyker inte upp förrän någon gång efter klockan 15. Förutom det är 14.08-tåget mot Stockholm omkring en halvtimme försenat.

Enligt Banverket ska förseningarna inte drabba rusningstrafiken senare i eftermiddag.

– Det ska inte göra det, men det är svårt att sia. Allting rullar nu, men det blir alltid följdförseningar, säger Anna Hansson, pressinformatör på Banverket.