Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stora hus är ett underligt ”lyft” för stugområde i Hjälmarbaden

Annons

Örebro Hjälmarbadens stugområde består av cirka 70 fastigheter. 55 är permanent boende, resterande sommarboende. Kommunen har nu beslutat att fastighetsägarna ska få bygga till eller nytt med en yta av 25 procent av den totala tomtarean.

I Hjälmarbadens villaförening är vi bortskämda med att ha rejäla tomter, de flesta ligger på ungefär på 1500 kvadrat, det kan även finnas så kallade dubbeltomter. Det här betyder att man kan bygga till eller nytt och få byggytor mellan 375 till 750 kvadrat (rejäla stugor).

Min fundering är hur det kommer att se ut i ett område som från början av 1900-talet egentligen är ett småhusområde. Är det så här ordförande i byggnadsnämnden Carina Toro Hartman tror att det stora lyftet ska komma?

Jag har absolut inget emot att folk vill ha utrymme, trångboddhet är inget att sträva efter. Beträffande tryggare miljö kan jag tala om för Carina Toro Hartman att en mer harmonisk miljö än Hjälmarbadens villaförening ja det får man leta efter en god stund.

”Bengt. K.”

Södra Hjälmarstranden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel