Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stora planer på ny turistled

Banvallen där Askersund-Skyllberg-Lerbäcks-järnväg (ASLJ) gick en gång i tiden ska bli en fin cykelled. Turister som färdas längs den ska kunna läsa informationsskyltar och lära sig saker om trakten. En sådan skylt invigdes i Rönneshytta i dag på eftermiddagen.

Annons

Under högtidliga former lät Erik-Johan Hjelm och Eric Renstrand täcket falla och invigde informationsskylten, den andra om ASLJ, vid varuhuset i Rönneshytta. Erik-Johan Hjelm, som sitter i styrelsen för föreningen som driver projektet, berättar om visionen som är mycket större än bara en cykelled.

– Vi vill ge möjlighet för folk att göra en resa genom historien. De ska kunna stanna och grilla eller bada, och det ska sitta informationsskyltar längs vägen där de kan läsa om olika intressanta saker, säger han.

Ett syfte är att locka turister till regionen.

– Turismen i Askersund handlar mycket om Tiveden och norra Vättern. Vi tycker att det här området från Åmmelången upp mot Tisaren har mycket att erbjuda, säger Erik-Johan Hjelm.

Snart har föreningen sin första stämma då styrelsen ska konstitueras. Sedan ska man sammanställa en arbetsplan över allt som ska göras, och efter är det bara att sätta i gång att jobba så att cykelleden blir framkomlig.