Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storken beklagar artikeln om Hagaskolan

-Vi hade inte för avsikt att svartmåla Hagaskolan. Vi valde stad och skolnamn slumpmässigt, säger storkensnyheter.com i ett mejl till NA och beklagar att skolan fått ta mot arga reaktioner.

Annons

Det var tidigare i veckan som satirsajten storkensnyheter.com lade ut en artikeln om en nio-årig Alva på Hagaskolan i Örebro som fått kvarsittning för att hon hade ett iPhone-skal med svenska flaggan. Skolans rektor fick ta emot arga mejl liksom telefonsamtal från personer som inte sett orden ”Disclaimer: Allt på denna sida är satir” längst ner på sajten. Sajtens hemliga upphovsmän säger själva i ett mejl att de är några unga killar från Mellansverige som vill ”driva med det svenska samhället, politik och personer, men samtidigt skapa debatt från en lite alternativ synvinkel”. De säger sig driva med alla politiska läger och är neutrala när det kommer till politik.

Avsändaren som kallar sig Storken Storkenson förklarar att de varit i kontakt med Örebro kommun och erbjudit sig att ändra namnet på skolan i artikeln.

- Med just den här artikeln vill vi driva med vänsterpolitikens kyliga inställning till patriotism, något vi gör med hjälp av ett fiktivt scenario som ändå ligger inom verklighetens ramar, skriver sajtens Storkenson i mejlet.

Annons