Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stororder på hundpejlare

Followit Lindesberg AB har fått en stororder på hundpejlare från den franske distributören Numaxes. Ordern är värd sju miljoner kronor. De första hundpejlarna levereras redan den här veckan.

– Det känns skönt att vi fått den här ordern, säger vd Jan Vellner. Vi hade en lika stor order från denna distributör förra året. Jag tycker det känns bra att vi får vara kvar som leverantör ytterligare ett år. Sedan förra året har vi förbättrat kvaliteten på den här produkten.

Fransk distributör

Lindesbergsföretaget ska tillverka cirka 6 000 hundpejlare till den franska distributören. Followits vd räknar med att årets order ska ge större lönsamhet än fjolårets beställning.

– Vi har effektiviserat tillverkningen. Vi har jobbat för att minska antalet reklamationer. De förbättringar vi gjort tror jag kommer medföra bättre förtjänst.

Followit har fått en bra start på nya året. Försäljningen av sändare för vilda djur har gått över förväntan sedan årsskiftet.

– De här sändarna används framförallt i forskningssyfte.

Beläggningen vid fabriken i Lindesberg är god. För närvarande sysselsätts tretton personer med tillverkningen. Jan Vellner utesluter inte att det kan behövas mer folk om den positiva utvecklingen fortsätter under resten av året.

Ser lovande ut

– Allt hänger på hur vi kan sälja våra produkter. Så här långt ser det lovande ut. Nu hoppas jag att den här positiva trenden består.

Followits vd väntar med spänning på bokslutet för 2009, som blev ett tufft år. Företaget har kalkylerat med ett nollresultat.

– Jag tror inte vi klarar det. Det verkar som det blir ett minus. Däremot tror och hoppas jag på ett bättre 2010.