Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storslam för Björk i premiären

Thed Björk Bang-Melchior dominerade stort i Skövde.Två heatsegrar under lördagen betyder klar ledning i STCC-mästerskapet.

Annons

Mycket tyder på att årets STCC-mästerskap kommer att handla om Volvo Polestar-förarna Fredrik Ekblom, från Örebro, och Thed Björk Bang-Melchior, från Karlskoga.

Ekblom var knappt före Björk i det poänggivande kvalet i fredags - men under lördagen fick karlskogingen revansch.

- Vilket race jag hade, helt otroligt, säger Björk till SVT.

Björk startade från pole position i lördagens första lopp och vann loppet ohotad med Ekblom på en andraplats.

I andra heatet gällde omvänd startordning från fredagens kval. Björk gick därmed ut som nia och Ekblom som tia - men de två tog sig snabbt upp i tätstriden. Men medan Björk Bang-Melchior körde upp sig ända till sin 24:e heatseger i STCC tog Ekbloms lopp slut på det 16:e varvet. Örebroaren fick sladd i en kurva, åkte in i muren som omger banan och tvingades bryta.

Björk har därmed, redan efter den första tävlingshelgen, skaffat sig en stor ledning i STCC-mästerskapet. Den regerande mästaren har med andra ord skaffat sig utmärkta förutsättningar i jakten på sin tredje raka STCC-titel.

Örebroaren Richard Göransson hade en tyngre helg. Fjärdeplatsen i det poänggivande kvalet följdes av att Göransson först fick punktering och därefter körde in i muren i heat ett och bröt. I det andra loppet körde han in i Emma Kimiläinen vilket resulterade i att båda förarna tvingades bryta.