Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Största motortävlingen till Örebro i sommar

Den har kallats Sveriges största motorsporttävling – sett till antalet åskådare. Nu är det klart att Midnattssolsrallyt intar Örebro i sommar.

Annons

Midnattsolsrallyt är kanske inte Sveriges hetaste tävling, men brukar likväl locka tiotusentals rallyentusiaster ut i skogarna.

Tävlingen, som avgörs under tre dagar varje sommar, består av två kategorier där den ena är ett renodlat rally med historiska bilar och den andra är "regularity", där det inte gäller att köra så fort som möjligt utan att köra så nära en uppsatt idealtid som möjligt på varje sträcka.

Tävlingen är mycket populär i rallykretsar och har lockat såväl kändisar som motorsportprofiler genom åren. Kenny Bräck, Örebros gamle rallyvärldsmästare Stig Blomqvist och skådespelaren Mikael Persbrandt finns bland de som deltagit.

På fredagen presenterades årets upplaga, och efter att flera gånger tidigare ha kört genom Örebro län står det nu klart att rallyt i år kommer att avverka en heldag i Närke och en service i Örebro.

Rallyt har i år Karlstad som huvudort och efter en prolog den 17 juli körs ett stort antal specialsträckor i Värmland 18-19 juli innan rallyt når Närke den 20 juli. Totalt ska 1 250 kilometer avverkas varav 230 kilometer fördelat på 23 specialsträckor. Anmälan öppnades i dag, fredag, och stängs den 15 maj. Den 22 maj meddelas vilka som får köra rallyt, som brukar ha fler anmälningar än startplatser.

Det här blir åttonde upplagan av Midnattssolsrallyt sedan tävlingen återuppstod 2006. Det "riktiga" Midnattssolsrallyt, föregångaren till nutidens Svenska rallyt, kördes 1950-1964. Förra året vann Tom Damberg det historiska rallyt och Thorbjørn Bye regularityklassen.