Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort intresse för Konstrundan

Nästintill 75 lokala konstnärer har anmält sig till Konstglimtar. Betydligt fler än vad arrangörerna vågat hoppas på.
– En positiv överraskning, konstaterar konstklubbens Wicken von Post.

Annons

Ljusnarsbergs egen konstrunda, Konstglimtar, ser ut att bli ett stort jippo. Antalet utställare är stort. Från Rikkenstorp och Disponentparken i Grängesberg i norr till Löa i söder finns 75 utställare som vill vara med och visa upp sig.

– Vi satte gränsen fem kilometer utanför kommungränsen. På så sätt har vi haft möjlighet att täcka in fler konstnärer, berättar konstklubbens Ingela Bornström, vilken även är initiativtagare till Kulturglimtar.

En del konstnärer har valt att visa upp sina alster på hemmaplan. Andra kommer att ställa ut på någon av de samlingsplatser som finns på olika platser i kommunen. Musik, film och keramik bland andra.

– Nästintill alla konstformer finns representerade under rundan. Det enda som saknas är en smed eftersom ingen av de lokala förmågorna hade möjlighet att närvara, säger Bornström.

– Folkdanslaget kommer att hålla danskurs på Malmtorget i Kopparberg, vilket känns mycket roligt.

Utöver det finns sex lokala matställen representerade under konstrundan.

Den 5 juni, en månad innan konstrundan, påbörjas en samlingsutställning på galleri Blå Soffan i Kopparberg. Där kommer alla utställare att finnas representerade med sina alster. Något som ger allmänheten möjlighet att få ett smakprov på vad som finns representerat under rundan.

Utställarna har varit mycket positivt inställda till Konstglimtar, uppger Bornström. Både vad gäller möjligheten att få delta och visa upp sig och vad gäller val av helg.

Konsglimtar pågår helgen den 3-4 juli.

Annons