Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort intresse för tomter i norra Kumla

Det är fortsatt bra snurr på tomtmarknaden i norra Kumla. Av 34 nya tomter i Skogsgläntan är nästan hälften redan tingade.

Annons

I mitten av mars arrangerade Kumla kommun bokningsmöten för de nya tomter som anläggs i kvarteren Rönnbäret och Jordgubben. I dagsläget är tre kontrakt skrivna med köpare och 13 tomter är bokade. – Det är jätteroligt, det tycks vara fortsatt stort intresse, säger Ewa Dahlin som är markhandläggare på kommunen.

Endast strötomter kvar

Av övriga kommunala tomter på norr i Kumla återstår endast strötomter, i Skogstorp finns tre lediga tomter och i Smedstorp är endast en tomt osåld.

Även på andra orter i kommunen finns tomter, så till exempel i Hällabrottet, Ekeby och Åbytorp. Men där är det inte lika mycket riv och slit efter tomterna.

– Vi har en del intresseförfrågningar om Åbytorp, berättar Ewa Dahlin.

Och av de sex tomterna som tagits fram i sydvästra delen av Ekeby är hittills endast en såld och bebyggd.

Inte förvånande

Att det är tomterna i Skogsgläntan som i dagsläget verkar vara mer åtråvärda än andra småhustomter i kommunen förvånar inte Ewa Dahlin.

– Ett nytt område brukar väcka större intresse, noterar hon.

Första byggstart i Rönnbäret och Jordgubben kan bli i höst när gatorna i området har fått beläggning.

På sikt är det tänkt att ytterligare tomter ska släppas i Skogsgläntan. Några är tänkta att ligga knappt hundra meter från hagarna till den ridskola som Kumla Fastigheter har fått i uppdrag att bygga.

Det projektet vilar dock ännu, eftersom fastighetsbolagets vd inte lyckats hitta en entreprenör för anläggningen med en ”långsiktig plan”.

Annons