Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort Örebrolager hotas av ny skatt

I april nästa år planerar regeringen att införa en ny kemikalieskatt. Den kan innebära ett dråpslag för Elons stora vitvarulager i Örebro.

Annons

Christer Larsson.

Det skriver Svenskt näringsliv. Skatten syftar till att få bort el- och vitvaruprodukter som innehåller skadliga kemikalier från hemmen.

Elon har ett stort centrallager i Örebro med 130 anställda. Den nya skatten kan innebära att företaget tvingas flytta sitt lager utomlands – och det beror på att man spår att man kommer att ha svårt att konkurrera med utländska e-företag. De berörs nämligen inte att kemikalieskatten.

"De svenska företagen drabbas genom att köper man en vara av Elon eller våra svenska konkurrenter så blir den 400-500 kronor dyrare än om man köper den via e-handel från ett utländskt bolag som inte har skatten", säger Christer Larsson, koncernchef på Elon Group, till Svenskt näringsliv.

Nu ser företaget över vad den planerade skatten skulle kunna få för konsekvenser.

"Efter att skatten funnits en tid får vi titta på om den inneburit vikande försäljningssiffror och sämre marginaler för våra butiker. Vi får titta på konsekvenserna – det kan vara en flytt utomlands", säger Christer Larsson till Svenskt näringsliv.

Annons