Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stort startfält iårets "Vasalopp"

– Är ni redo?
– Jaaaa!
– Är ni taggade?
– Jaaaa!

Ett fyrtiotal barn och ungdomar ställde upp i årets omgång av Barnens vasalopp, arrangerat av Ställbergs IK. Att de var laddade till tusen rådde inget tvivel om. Deras svar på idrottsföreningens Lennart Lindgrens frågor var tydliga så att det räckte.

– Jag har åkt skidor ett par gånger i år. Det är kul, sa Sixten Jernberg.

Dock inte den Sixten Jernberg som var skidkung under 1950-60-talet utan en yngre namne.

Någon ny längdskidskung tänker han emellertid inte bli. Den fratida proffskarriären innehåller förvisso skidor, men då är det utförsåkning som gäller.

För en del barn var ett var runt Malmtorget mer än nog. Andra skidåkare hann säkerligen tappa räkningen. Knöligast var det vid utförsbacken vid lekplatsen, men med föräldrarnas hjälp var vurporna snart ett minne blott.

Den traditionella blåbärssoppan hade, på önskemål från föräldrar, bytts ut mot nyponsoppa. Värmande och stärkande efter en tur i spåren var det i alla fall.

Alla deltagare fick efter avslutat lopp ta emot såväl guldmedalj och diplom som biobiljett och godispåse. Likaså uppmuntrande hurrarop. Slut på skidåkandet var det dock inte. Flera barn knäppte på sig skidorna igen för ytterligare en tur i spåret.

– Det är så kul, sa Saga Helmersson.