Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stort sug efter fisk

Här bjuder fiskeklubben på nyfångad abborre. Det är fisk ifrån senaste deltävlingen i KM på Norasjön. Olle Eriksson vann tävlingen och lyckades dra drygt 7,1 kilo.

Det är full fart runt fisklådan med nyfångad abborre. Att klubben skänker bort tävlingsfisken är toppen tycker Annika Sandberg och Ingrid Bylund.

– Man kan inte få färskare fisk, säger Ingrid medan hon plockar några abborrar som fortfarande lever och sprattlar.

– Det är jättetrevlig initiativ, bra idé att dela med sig av fångsten, tycker Annika.

Det blir matfisk, stekt abborre, kanske att lägga på smörgåsen.

– Bara min man rensar så, skojar Ingrid.

Det här är klubbmästerskapets andra deltävling av fem som Nora Gyttorps fiskeklubb ordnar. Av de 46 deltagarna lyckades Olle Eriksson dra upp mest av alla, 7 120 gram.

– Jag var vid södra änden på sjön, Långvassen, det gick bra med det är mycket smått, inget stort, berättar han. Känslan bland de tävlande var annars att det gick ganska trögt.

– Lite segt, men de två sista timmarna nappade det bättre, vi kanske väckte dem, vi var ju rätt många på isen, säger Rolf Nordqvist, veteran som lyckades dra drygt 5,7 kilo.

Han höll sig i höjd med stationen hela tiden.

Det är nu tre deltävlingar kvar. De tävlande får sedan välja ut tre av sina bästa deltävlingar innan det hela räknas ihop och segraren koras.

Nu börjar klubben också ploga upp gång- och åkstråk för allmänheten på isen. I första hand vid strandpromenaden till Stensnäs och från Nora till och runt Alntorps ö.