Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stortorget brandbombat av huliganer före match

Uppladdningen inför lördagens toppmöte på Behrn arena blev kaosartat. En timme innan match stormades ÖSK-supportrarna av MFF-huliganer på Satins uteservering på Stortorget.
- Det var en krigszon, berättar Kubanernas ordförande Fredrik Ornstein för NA.

Det var upplagt för stor fotbollsfest och toppmöte på Behrn arena under lördagen när ÖSK gästades av Malmö FF. Själva matchen blev inte särskilt dramatisk. Värre var det en timme innan vid Stortorget i centrala Örebro när ett gäng maskerade MFF-supportrar stormade uteserveringen på Satin där ÖSK-supportrarna hade sin uppladdning inför matchen.

- Det kom ett hundratal både från Oskarsparken och från Nikolaikyrkan. Det regnade glasflaskor, brinnande bengaler och jag såg även pistol-liknande föremål samt knivar, berättar Kubanernas ordförande Fredrik Ornstein, som fanns på plats på Stortorget under händelsen.

Enligt uppgifter till NA kastade huliganerna brinnande bengaler in mot Satins uteservering. Även en ÖSK-supporter ska ha blivit knivskuren i ansiktet samt att en 19-årig supporter berättat att han fick en. Ambulans var på plats vid Stortorget och förde 19-åringen till Universitetssjukhuset. Båda de skadade personerna har uppfört en polisanmälan.

Polisen bekräftar att en person har fått en flaska i huvudet, men Ornstein ställer sig starkt kritisk till deras arbete.

- Vi har läst på diverse forum att MFF-huliganerna planerade att storma Stortorget. Under veckan har jag därför haft en dialog med supporterpolisen i Örebro och informerat dem om att det fanns en hotbild. Trots det så får detta hända. Det är pinsamt och en stor skandal, menar Kubanernas ordförande.

Var du på plats? Ring 019-15 5168 eller mejla [email protected]. SMS:a och MMS:a till 72019.