Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stortorget som lekplats – "Den här platsen är död, vi vill skapa en mötesplats"

Miljöpartiet vill att barnen ska få utrymme i centrala Örebro. Nu föreslår man att nedre delen av Stortorget byggs om – till en lekplats.

Annons

– Det är dags att vi flyttar bilarna till ett parkeringshus och gör plats för de allra viktigaste människorna, våra barn, säger Sara Richert (MP), kommunalråd, i ett pressmeddelande.

Förslaget presenteras i partiets budgetförslag för 2017 och grundas i att man anser att biltrafiken fortfarande tar för mycket plats i de centrala delarna av stan. Nu hoppas miljöpartiet att förslaget antas av fullmäktige i samband med budgetdebatten den 26 oktober.

– Den slutliga utformningen av platsen ska förstås påverkas av barn, säger Sara Richert (MP). Det är viktigt att kommunen gör barn mer delaktiga i beslut som berör dem och kan göra Örebro bättre.

Socialdemokraten John Johansson tycker inte att idén är bra.

"Jag vill se fler, bättre, roligare, smartare, mer pedagogiska lekplatser; också i centrala Örebro. Men jag vill också se en klokhet och ekonomisk försvarbarhet i förslagen. Därför är det här inget bra förslag", skriver han i sin blogg.