Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strandstugan räddad

Det blir glassfabrikören Anders Kadesjö som kommer att se till att Strandstugan i Nora blir sommarkafé även denna sommar.
-Jag beräknar öppna den 22 maj, säger Kadesjö.

Annons

Utan arrendator var Strandstugan i Nora hotad. Men bara en kort tid. Sedan det blev känt att ägaren Inger Eriksson stod utan arrendator har telefonen gått varm. För Anders Kadesjö var tankarna dock inte nya.

-Nej, jag tänkte på det här för ett par år sedan men då blev det inget, säger han. Så nu ringde jag till Inger Eriksson samma morgon det stod i tidningen att det kanske inte skulle bli något i år.

Anders Kadesjö driver också Noraglass och tar nu över ännu en av Noras turistattraktioner.

-Jag är ju van vid säsongsverksamhet, säger han. Så för mig är det bara att ta i lite hårdare. Men jag kommer att bli beroende av duktiga anställda vid strandstugan.

Alla kommer dock att känna igen sig när de besöker strandstugan i sommar. Den pittoreska miljön kommer att leva vidare och kaffe och hembakat bröd står som vanligt för huvudmenyn.

-Jag håller kvar alla traditioner, så visst kommer strandstugan att fortsätta vara ett kafé, säger Kadesjö. Men såklart kommer vi att servera Noraglass också, och jag vill dessutom få till något lite mer matigt än smörgåsar. Någon sorts kall sommarlunch ska vi kunna servera.

Det kommer att bli en intensiv sommar för Anders Kadesjö, men det är inget han har något emot – snarare tvärtom.

-Som det sett ut hittills har jag jobbat en årsarbetstid under fem månader på sommaren, så jag är ju van, säger han. Vila får jag göra i vinter.

Annons