Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Strömberg i fyllecell- stängs av från spel

Örebro hockeys poängkung Conny Strömberg hamnade i fyllecell på julafton.
- Nu får vi diskutera hans vara eller icke vara i klubben, säger Örebro hockeys klubbchef Lars ”Mozart” Andersson.

Under natten till julafton togs hockeyspelaren Conny Strömberg av polisen i Örnsköldsvik och fick tillbringa morgonen i fyllecell.

Conny Strömberg berättade inte själv för klubbens ledning vad som hänt. Lars ”Mozart” Anderssson fick höra talas om händelsen när en tidning ringde honom under nyårshelgen.

- Det är jättejobbigt att det händer, att Conny har gått över gränsen och hamnat i fyllecell. Nu får man lägga energi på något man inte alls har lust med.

Conny Strömberg spelade inte under Örebro hockeys senaste match, mot Växjö den 3 januari. Han är sjuk och äter penicillin.

Om han inte hade varit sjuk, hade han fått spela då?- Nej. Vi har stängt av honom för tillfället.

Conny stängdes även av från spel i höstas. Fanns alkohol med i bilden också den gången?- Det fanns lite olika saker med den gången som ledde till den disciplinära åtgärden.

Men alkohol var en av dem?- Ja.

Vad händer nu?- Vi får se vad som händer. Vi känner att vi går in en tuff period där energin bör läggas på hockeyn. Det här är inget roligt, men vi lämnar inte Conny vind för våg. Om han själv känner att han behöver hjälp så går vi in och stöttar, men till viss del handlar det om att han själv måste vilja vara med på båten.

Du sade att ni ska diskutera hans vara eller icke vara i klubben. Hur resonerar ni?- Det handlar om hur mycket förtroendekapitel han har förbrukat. Han får träna med oss igen när han är frisk, men om han får spela någon match igen, det står skrivet i stjärnorna.

Örebro hockeys ordförande Claes E Hallqvist säger att det är "Mozart" som får avgöra Conny Strömbergs framtid.

-  I de standardavtal som finns står reglerat att så här får man inte bete sig, så på så vis föreligger grund för att bryta avtalet. Men det är Mozart som anställer spelare och skriver avtalen, och är det något kontrakt som ska brytas så är det han som beslutar om detta. Vill han ha någon form av stöd från styrelsen, så finns vi naturligtvis tillgängliga för det.

Vad tycker du personligen om det som har hänt?- Jag tycker väldigt synd om Conny. Han har naturligtvis inte gjort detta av illvilja, säger Claes E Hallqvist.