Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Strulig start för Marcus – utan bil

Marcus Ericsson skakas av strul redan under första testdagen i Jerez.
Nu har Kumla-förarens stall tvingats be om ursäkt för problemen med den nya F1-bilen.

Annons

Marcus Ericsson får vänta på att hopa i nya F1-bilen under den första testdagen av två i spanska Jerez.

Hans stall Caterham stötte tidigt på strul. När stallet skulle köra ut bilen klockan 8.45 på tisdagsmorgonen tvingades Caterham att lämna återbud på grund av att mekanikerteamet stött på problem när bilen skulle göras redo.

På sociala medier bad stallet om ursäkt till sina fans.

"Vi kommer tyvärr att tvingas skjuta upp vår start på grund av svårigheter i sista minuten med att nita samman allt. Så ni som väntade er att se bilen 8.45 måste vänta lite längre", skrev Caterham på Twitter.

"Vi ber om ursäkt. Utmaningarna som medföljer en helt ny bil har konspirerat mot oss i dag... men vi jobbar på det!"

Strax före lunch, vid klockan tolv, på tisdagen var Marcus Ericsson fortfarande utan bil.

"Arbetet i garaget fortsätter inför vår första körning för 2014. Vi kan fortfarande inte säga när det blir av, men vi siktar definitivt på i dag!", skriver Caterham.

Ericsson själv på Twitter:

"Vi har en liten försening som beror på att vi håller på att göra bilen redo. Men alla i laget ger 100 procent för att få det klart så snabbt som möjligt”.

Men betydligt fler stall har haft bekymmer under förmiddagen. Marussia, som förväntas bli Caterhams främsta konkurrent längst ner i F1-fältet, har inte ens fått sin bil till Spanien men meddelade på tisdagsförmiddagen i varje fall att "den är på väg".

Under hela förmiddagen tillryggalade de övriga fem stallen sammanlagt bara 24 varv runt banan, varav Mercedes Lewis Hamilton och Toro Rosos Jean-Éric Vergne stod för tio var. Hamilton var snabbast med tio sekunders marginal. Även Ferraris Kimi Räikkönen, Force Indias Sergio Pérez och Saubers Esteban Gutiérrez fick till något eller några varv på banan.

Marcus Ericsson är tänkt att köra in bilen under de två första dagarna av Jerez-testet medan tredjeföraren är bokad för körning på torsdag och Kamui Kobayashi avslutar testet på fredag.