Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Studiecirkel ger förslag för att förbättra Åsbro

Studiecirkeln som arbetar med Åsbros del av kommunens nya översiktsplan är aktiv. Den har pepprat kommunkontoret med medborgarförslag på olika förbättringar för orten.

Förslagen är sådana som väckts i diskussionerna inom gruppen, men som inte riktigt passar i översiktsplanearbetet, berättar Kurt Blomqvist, en av de som är driver studiecirkeln.

– En del bygger också på den enkät som vi gjorde i Åsbro om vad invånarna tycker, säger han.

Tror du att medborgarförslagen kommer att bli verklighet?

– En del av förslagen är sånt som är relativt enkelt, så vi har förhoppningen att åtminstone en del av det ska kunna åtgärdas, säger Kurt Blomqvist.

Det är både smått och stort som föreslagits. Enkäten visade att belysningsfrågan är viktig för Åsbroborna, och därför vill man att bland annat vägarna runt Estabosjön, som är ett av Åsbros mest frekventerade promenadstråk, ska belysas för att öka trafiksäkerheten.

Ny orienteringtavla

Något som inte borde vara alltför komplicerat att åstadkomma är att sätta upp en ny orienteringstavla över Åsbro vid parkeringsfickan efter infarten till samhället, i stället för att besökare hänvisas till den som ligger utefter riksväg 50. På tavlan bör information om var man kan finna mack och affär, minigolfbana, badplats, skidspår och andra attraktioner.

Trevligare infart

Infarten skulle också se lite trevligare ut om man planerade en rad med träd mellan vägen och industriområdet, menar en annan förslagsskrivare.

Därutöver önskas fler parkeringar i centrum, hundlatriner på några ställen där det saknas, en lokal karta över just Åsbro och en flyttning av 30-skylten vid Tallbackskyrkan till en plats där den uppmärksammas bättre.